Onko OP Laskulaina maksullinen?
Tero Harjula avatar
Tekijä: Tero Harjula
Päivitetty yli viikko sitten

OP Laskulainan käytöstä asiakas maksaa korkoa, kuten mistä tahansa yritysluotosta. 

Palveluun ei sisälly mitään muita maksuja (kuten laskutuslisiä tai nostopalkkioita), ainoastaan korko nostetusta luoton päiväsaldosta. Muita kuluja ei ole, eli jos luottoa ei ole nostettu, ei synny mitään kuluja.

OP Laskulainan luottokorko on tällä hetkellä asiakaskohtainen ja korkeintaan 2% kuukausikorko (24% vuosikorko) nostetun luoton päiväsaldolle. Korkoa voidaan tarkistaa luottokriteerien perusteella ja asiakkuuden edetessä.

Jokainen laskun maksusuoritus vähentää automaattisesti ja täysimääräisesti luottoa. Asiakkaan pyynnöstä suorituksista voidaan käyttää 80% lyhennykseen, jolloin 20% maksetaan aina asiakkaalle. Näin kassavirtaa syntyy jokaisesta maksusuorituksesta.

Luottoa ja siten koron laskentaan käytettyä luoton päiväsaldoa lyhennetään tehokkaasti ja euromääräinen korkokulu pysyy varsin maltillisena korkeahkolta tuntuvasta nimelliskorosta huolimatta.

Kun yrityksellä on jatkuvaa myyntilaskutusta OP Laskulaina voi olla selvästi edullisempi vaihtoehto kun luotto, josta maksetaan ensin 300-400 euron nostopalkkio ja korot päälle.

Korkoa lasketaan luoton päiväsaldolle, joka kalenterikuun vaihteessa korko tulee maksettavaksi automaattisesti seuraavista laskujen maksusuorituksista.

Vastasiko tämä kysymykseesi?