OP Laskulainan korko
Miten OP Laskulainan korko lasketaan ja maksetaan
Tero Harjula avatar
Tekijä: Tero Harjula
Päivitetty yli viikko sitten

OP Laskulainan ainoa kustannus on nostetulle luoton päiväsaldolle laskettava luottokorko.  Liittyminen ei maksa mitään. 

Emme peri nostopalkkioita emmekä veloita maksupalvelun kustannuksia, ainoastaan koron nostetulle luotolle. Tämä mahdollistaa selkeän ja helposti laskettavan hinnan luotolle.

OP Laskulainan luottokorko on asiakaskohtainen ja korkeintaan 2 % kuukausikorko, joka lasketaan päivittäin nostetun luoton määrästä. Jos luottosaldoa ei ole, ei ole kulujakaan.

Jokainen laskun maksusuoritus lyhentää automaattisesti ja täysimääräisesti nostetun luoton pääomaa. Näin luottopääoma, jolle korkoa lasketan lyhenee tehokkaasti.

Asiakas voi pyydettäessä saada myös vaihtoehtoisesti osittaisen lyhennyksen, jolloin maksusuorituksesta 80% lyhentää luottoa ja 20% maksetaan aina yrityksen tilille.

Koska OP Laskulaina on automatisoitu aina Netvisorin kirjanpitoon asti, ei OP Laskulainan käytöstä myöskään synny ylimääräisiä kirjanpidon vientejä, eikä tuntikirjauksia, jotka helposti kasvattavat muun tyyppisten luottojen kokonaiskustannuksia.

OP Laskulainaa on oiva työkalu yrityksen kassavirran hallintaan: kun tarvitaan nopeasti rahat myynnistä kulujen kattamiseen, voi myyjä käteisalennuksen sijaan nostaa OP Laskulainaa. Usein jopa edullisemmin! Lisäksi hyville asiakkaille voi tarvittaessa myöntää lisää maksuaikaa ja samalla turvata oma kassavirta OP Laskulainalla.

Silloin kun asiakas voi itse hyödyntää omista ostolaskuistaan käteisalennusta esimerkiksi 3 %, kannattaa ostolaskujen maksu kattaa OP Laskulainalla. OP Laskulainan kuukausikoron ollessa korkeintaan 2%, asiakas itse asiassa voi netota 1 % hyödyn ostolaskun summasta, kun OP Laskulaina maksetaan kuukauden sisällä. Jokainen maksusuoritushan lyhentää tehokkaasti lainaa, joten OP laskulainan korko usein selvästikin käteisalennusta edullisempi. 

Koron ja luoton maksu: Kalenterikuukauden vaihteessa kuukauden aikana kertynyt korkosaldo pääomitetaan korkomaksuksi. Korko maksetaan kuun vaihteen jälkeen ensimmäisen laskun maksusuorituksesta ja loppu suorituksesta lyhentää käytettyä luottoa. Jos maksusuoritus on suurempi kuin korko + käytetty luotto, erotus maksetaan asiakkaalle.

Vastasiko tämä kysymykseesi?